Koirakot kuntoon

Usein kuulee koiria hieroessa, että omistajien oma lihashuolto on unohtunut tai jäänyt kiireiden takia.  Kuulostaako tutulta?

Koirakot kuntoon on yhteishieronta omistajalle ja koiralle. Urheiluhieroja Silja Rytilahti hoitaa omistajan ja koirahieroja Emilia Kirkkala hoitaa koiran lihasjumien aukomisen. Tiedossa siis hieno hetki hemmotella molempia ja saada kropat kuntoon.  Yhteishieronta kestää noin tunnin verran. 

Info

Koiran hieronta: 

Koiran hieronta sisältää Handy Cure – laserhoidon. Paras lopputulos saadaan koiran ollessa rento.  Jo ensimmäisellä kerralla saadaan paljon aikaan, mutta jos koiran lihakset ovat todella kireät voidaan vaatia useampi hoitokerta.  Kun koiran lihaksisto saadaan avattua voidaan siirtyä yl­lä­pi­tä­vään­huol­toon. Harrastuskoirilla ja luusto-ongelmaisilla voidaan tarvita säännöllistä hierontaa, jotta koira pysyy hyvässä kunnossa ja kivuttomana. Kyljellä makuuta kannattaa harjoitella etukäteen kotona. Etenen hieronnan aikana aina koiran ehdoilla. Koiraa ei pakoteta makaamaan koko hieronnan ajan paikoillaan. Jotkut koirat saattavat tarvita hengähdyskierroksia hieronnan aikana.  Jos koira on arka uusia ihmisiä kohtaan tai vauhdikas olisi koiralla hyvä olla joku perheenjäsen tukena/apuna. Kun varaat ajan katso varauksen vahvistusviestistä lisätiedot ennen hierontaa. Sieltä löytyy myös ensikertalaisille esitietokaavake.

Ohjaajan klassinen- ja urheiluhieronta:

Hieronnassa keskitytään lihasten käsittelyyn, mahdollisten kipujen sekä kiputilojen helpottamiseen ja kehon rentouttamiseen. Hierontaotteet sekä -tekniikka toteutetaan aina asiakasta kuunnellen, yksilöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan, joten urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija. Urheiluhieronta voi olla myös rentouttava hetki kiireisen arjen keskellä. 

Esittely: Emilia Kirkkala

koirahierojaemiliakirkkala.fi

Koirahierojan töitä olen tehnyt yrittäjänä 2020 lähtien. Eläinten kanssa olen tehnyt töitämaatalouslomittajan ammatissa jo kymmenen vuotta. Opiskelen yrityksen ohella eläintenkouluttajaksi.

Työssäni luen koirien elekieltä ja signaaleja: koiraa pyritään käsittelemään vain sen”mukavuusalueella”. Tavoitteena on, että koiralla on koko käsittelyn ajan turvallinen ja rentoolo. Erityisesti käsittelyyn tottumattomien koirien kanssa panostan siihen, että käsittely olisikoiralle mahdollisimman mukavaa nyt sekä jatkossa.

Pyrin edistämään koirien hyvinvointia lisäämällä ihmisten tietoisuutta koiran käytöksestä janykyaikaisista tavoista toimia koiran ehdoilla, sitä kunnioittaen. Tarjoan tavallisenkoirahieronnan ja laserhoidon lisäksi myös käsittelyharjoituksia ja opetusta koirille.

Oma vapaa-aika kuluu whippet Rihlan kanssa bikejoringia ja rally-tokoa treenatessa.